El Govern atorga 1,1 milions d’euros al Programa de viabilitat empresarial de PIMEC

11/12/2020

Més de 2.000 empreses es beneficiaran d’aquesta iniciativa El Govern ha aprovat concedir 1.107.000 euros a PIMEC per impulsar el seu Programa de viabilitat empresarial, que té previst d'arribar a més de 2.000
empreses. Amb aquesta subvenció, vehiculada a través del Departament d’Empresa i Coneixement, la patronal de la petita i mitjana empresa podrà finançar aquest programa per al final de l’any 2020 i tot el 2021.

Aquesta iniciativa s’emmarca en les mesures que s’impulsen per pal·liar els efectes de la Covid-19 i, en el cas d’aquesta subvenció, el Govern vol donar suport a les petites i mitjanes del nostre país, que representen més del 99% del teixit empresarial, aprofitant la implantació de Pimec al territori.

El Programa de viabilitat empresarial té com a objectius fonamentals elaborar una diagnosi de la situació del teixit empresarial de Catalunya i oferir acompanyament a les empreses per a la seva viabilitat, amb tres finalitats
principals:

1. Diagnosticar, a curt i mitjà termini, la situació i la viabilitat de les empreses, amb indicadors predictius dels àmbits econòmic, financer, laboral, estratègic i estructural.
2. Capacitar l’empresari/ària amb el conjunt d’eines necessàries per tal d’analitzar, reflexionar i identificar els factors claus de canvi per assegurar la viabilitat de la seva empresa.
3. Estructurar un full de ruta de viabilitat empresarial de l’empresa, on es defineixin les accions necessàries per assolir els objectius establerts.

Els beneficiaris del Programa seran empreses amb les següents característiques:

• Empreses de més de 5 treballadors.
• Sectors d’activitat que hagin patit més les conseqüències de la Covid-19.
• Matriu o centre de decisió de l’empresa a Catalunya.
• Empresa amb una trajectòria vital igual o superior als 3 anys.